Hazánk teljes jogú Eurotransplant tagsága miatt a központi szívtranszplantációs várólista nyilvántartás és az egyedi recipiens azonosító generálás rendszerének átalakítása megtörtént. Az Országos Vérellátó Szolgálat, Központ Várólista Iroda nyomon követi a Transzplantációs Bizottságok által az Eurotransplantnál rögzített várólista adatokat.

A transzplantációra való alkalmasság megállapítása esetén az adott szerv típus szempontjából illetékes regionális, vagy országos hatáskörű Transzplantációs Bizottság a beteget transzplantációs várólistára helyezi. Az OVSZK meghatározza a beteg egyedi azonosítóját, amelyet zárt borítékban, személyesen vagy a kezelőorvos útján kell közölni a beteggel.

Az egyedi azonosítót az OVSZK a központi várólista keretében közzéteszi és a beteg állapotában bekövetkezett változást aktualizálja.

Az illetékes Transzplantációs Bizottság a várólistára történő felvételről, törlésről és minden egyéb, a várólistával kapcsolatban a beteget érintő döntésről a beteget és kezelőorvosát, valamint az OVSZK-t írásban tájékoztatja.

A várólistán megjelenő adatok vonatkozásában az Országos Vérellátó Szolgálat Központja jelenleg az átadott és megjelentetett adatok egyezőségéért felelős.
Kérdéseiket, észrevételeiket a kezelőorvosaik felé, illetve az egyes Transzplantációs Bizottságok felé nyújthatják be.

 

Szívtranszplantációs várólista

Országos Vérellátó Szolgálat
Központi Várólista Iroda
1113 Budapest, Karolina út 19-21.
Telefon +361-3724290
Fax: +361-3724181
E-mail: kvi@ovsz.hu

Kép forrása: http://image.shutterstock.com/z/stock-photo-heart-puzzle-and-hands-of-cardiac-surgeon-with-surgical-instruments-207697198.jpg

Share This