9 futó és 1 fotós: 

9 futóval vett részt a Trappancs futócsapata az Óbudai futófesztiválon: az első napon egy májtranszplantált- és két vesetranszplantált atléta mellett egy kombinált máj+veseátültetett bowlingozó futott a rövidebb távon, a csapat egy transzplantációs koordinátorral, egy 6 éves kislánnyal és a Trappancs vezetőjével vált teljessé, a második napon vesetranszplantációra váró, művesekezelt atlétánk futott 10 km-t, valamint egy szegedi transzplantációs sebész futott 21 km-t.

 

Miért?

Azt a célt tűztük ki magunk elé néhány hete, hogy a június végén Malagában megrendezett Szervátültetettek Világbajnokságára eljuttatjuk az összes olyan sportoló szervátültetett gyereket, aki rendszeresen (hetente több alkalommal) jár edzésre, aki részt vett a kvalifikációs versenyeken és akik mindannyian arról álmodnak, hogy a világbajnokság dobogóján állnak.

A világbajnokságra a nevezési díj és az utazási költség összesen 450 000 Ft fejenként, amit jótékony futóink próbálnak összegyűjteni ezen az oldalon:

http://jougyekert.hu/hu/koveteknek/valassz_egy_ugyet_es_tegyel_vallalast/bajnok.html#.WPuphxOLSUl

Kik?

A legkisebb futónk az Óbudai Futófesztiválon Réka volt, aki 6 éves és az egészséges óvodások életét éli.  Édesanyja Maléth Anikó, transzplantációs koordinátor, aki a Trappancs önkénteseként állt be futó nagykövetnek. Kézenfogva futották végig a távot és természetesen a legkisebb fáradt el a legkevésbé.

Az élmezőnnyel futott Vivi, aki 16 éves veseátültetett atléta-palátánk.  Rendkívül szorgalmasan jár edzésre és nagyon szeretne a Szervátültetettek Világbajnokságán is versenyezni.

A kényelmesebb tempót választotta Donát, aki 24 éves és 6 éve veseátültetett.  Ő is atléta, Ő is rengeteget jár edzésre és Ő is csatlakozott jótékony futó nagykövetnek a Trappancs csapatához.

Szabina 9 éve kombinált máj- és veseátültetett, tollaslabdázott, úszott, majd a bowlingnál kötött ki, emellett a jótékony cél érdekében ebben az évben elkezdett rendszeresen futni.

Dávid úszó, atléta, vegyészmérnök hallgató és 11 éve májtranszplantált. A Trappancs csapatához tavaly csatlakozott, azóta lelkes csapatember és szinte bármiben szívesen részt vesz.

Timi a Trappancs vezetője, aki néhány éve kénytelen volt belátni, hogy mivel a Trappancs fontos feladata a sport, így nem ússza meg Ő sem ezt a dolgot. A sokadik futóversenye volt a mai, azt már tudja, hosszútávfutó nem szeretne lenni.

A teljes összhanghoz (valamint a kabátok és táskák megőrzéséhez és fotózáshoz) még szükséges volt valaki, aki a rajtnál elbúcsúzik a futóktól a célnál pedig várja őket,  ezt a feladatot ezen a versenyen V.Virág vállalta, aki szintén futó nagykövet, de sérülése miatt ez a futás számára tiltott volt, ezért inkább nélkülözhetetlenné tette magát és megörökítette az egész délelőttöt.

Az Óbudai Futófesztivál második napján is futott két nagykövetünk:   

Fanni – Magyarország egyetlen dializált hosszútávfutója, aki vesetranszplantációs várólistán várja az új veséjét – 10 km-t vállalt,

Dr.Rokszin Richárdszegedi transzplantációs sebész – pedig 2 órán belüli félmaratont tervezett, amit végül az erős szembeszél megakadályozott, de az eredménye így is fantasztikus lett: 02:01 perc alatt futotta le a 21 km-t.

Kiknek gyűjtenek a nagyköveteink?

NEKIK!

 

→ További képek

 

Share This