Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának Kovács Pál-díja adományozható azoknak az aktív vagy a versenyzéstől visszavonult sportolóknak, akik kiemelkedő sporteredményt értek el, valamint azoknak, akik sportvezetői, sportoktatói, sportpedagógusi munkájukat kimagasló színvonalon végezték.

A 2016. évi díjazott veseátültetett versenyzőnk, Kóka Zoltán.

„Kóka Zoltán a Trappancs Szervátültetett Gyermekek Rehabilitációs és Sportegyesületének veseátültetett versenyzője. Hat évesen kezdett el futballozni a derecskei utánpótlás labdarúgó csapatban. Tehetséges gyermekként a serdülők oszlopos tagjává vált, a 2004/2005-ös szezonban az aranyérmes megyei serdülő bajnokcsapat középpályása volt. Egészen 2006-ig, kezdődő betegségéig, aktívan sportolt. Középiskolai tanulmányait súlyos betegsége miatt abbahagyta és a sikeres transzplantációs műtét után, felépülve betegségéből, a debreceni Magiszter Alapítványi Középiskola és Szakiskola intézményében érettségizett.

A 2007. február 3-án megtörtént transzplantációs műtéte után 2009-ben kezdett el újra sportolni. A futballozást nem folytathatta, de mindenképpen a labdasportoknál szeretett volna maradni. Hobbi szinten előtte is tollaslabdázott, illetve asztaliteniszezett, ezért a Trappancs Egyesület képviseletében, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége színeiben kezdett sportolni. A Magyar Szervátültetettek Szövetségének versenyrendszerében, valamint a Szervátültetettek Világjátéka és a Szervátültetettek Európa Játéka nemzetközi versenyeken asztalitenisz és tollaslabda sportágakban elért kiemelkedő teljesítményével öregbíti Derecske és Hajdú-Bihar megye hírnevét.”

 

Bővebben itt olvashatnak a díjról !

Share This