Bajnokok a bajnokokért ! 

 

A legnagyobb megmérettetés a szervátültetett sportoló gyermekek számára a kétévente megrendezésre kerülő Szervátültetettek Világbajnoksága, melynek idén Malaga ad otthont. Szorgalmuk, elkötelezettségük és tehetségük alapján ők a jövő reménységei, így méltóak arra, hogy bekerüljenek a Magyar Szervátültetett Válogatottba.

Az adománygyűjtéssel a célunk az, hogy minél több szervátültetett gyermek versenyezhessen 2017-ben a Szervátültetettek Világbajnokságán.  A nevezési díj és az utazási költség fejenként 450 000 Ft, adományoddal ehhez tudsz hozzájárulni.

A világbajnokság anyagi hátterének megteremtéséhez varázspálcára van szükségünk…

 

Varázsoljunk együtt!

 

Az idei varázslatban nagyköveteinek segítenek, akik a jougyekert.hu oldalon különböző vállalásokat tettek annak érdekében, hogy minél több szervátültetett gyermek vehessen részt a világbajnokságon. Ha csatlakozni szeretnél hozzájuk: itt tudsz regisztrálni, és válaszd:

a mi jó ügyünket! 

Követeink: 

 

Almási Szabina – májátültetett gyalogló

„Idén a Szervátültetettek Világbajnokságán az aranyért indulok!  Ennél jobban csak egy dolgot szeretnék: azt, hogy EGYÜTT menjünk, az egész Trappancs csapat, főleg a szervátültetett gyerekek, hiszen talán nekik a legfontosabb a siker, az elismerés, a támogatás, a motiváció. Ők ezért edzenek rengeteget.
Az én vállalásom, hogy a 3 km-t 20 perc alatt gyalogolom a világbajnokságon.
Szurkolóimtól a szurkolás mellett azt szeretném kérni, hogy akár egy fagyi árával támogassák a Trappancs gyerekcsapatát, hogy Ők is eljuthassanak a dobogóig.” 

 

Gyömörei Vivi – veseátültetett atléta

„Azt mondják, hogy egyre ügyesebb vagyok és ezt nagyon szeretném a Szervátültetettek Világbajnokságán is megmutatni. Láttam, hogy a nagyok annyira szeretnek minket, hogy elkezdtek gyűjteni azért, hogy mi is ott lehessünk. Én is szeretnék segíteni ebben a Trappancs Egyesületnek.
Két vállalásom is van: az egyik az, hogy az Óbudai Futófesztiválon futok a többiekkel,
a másik az, hogy szerzek érmet a világbajnokságon.”  

 

Gyurkó Alexandra – májátültetett úszó

„Emlékszem a sportolói pályafutásom minden percére. Emlékszem az első nemzetközi versenyemre, emlékszem az első aranyéremre, az érzésre, ami összehasonlíthatatlan bármivel.
Szeretném, ha a jövő bajnokai, a sportoló szervátültetettek kisebbek is átélnék ezt az érzést, bejárnák ezt az utat, szeretném, ha eljutnának ők is a világbajnokságra. Látom őket, ismerem őket, szorgalmuk és tehetségük a kicsi én-re emlékeztet. Örömmel csatlakozom a Trappancs Egyesület futó nagykövetei közé és boldogan segítek abban, hogy ezek a szervátültetett gyerekek is ott lehessenek a Szervátültetettek Világbajnokságán.”

 

Hasznos Szabina – vese-és májültetett bowlingozó

„Évek óta bizonyítani tudok a nemzetközi versenyeken is, a Szervátültetettek Világbajnokságán és Európa Bajnokságán is állhattam már a dobogó tetején. Teljes erőbedobással készülök az idei Világbajnokságra. A bowling mellett edzek, futok és igyekszem nagyon aktív életet élni.
Szurkolóként részt szoktam venni a szervátültetettek többi versenyén is, Így látom azokat a szervátültetett gyerekeket, akik úsznak, atlétizálnak, és akiknek nem volt még lehetőségük világbajnokságon versenyezni. Szorgalmuk és tehetségük megkérdőjelezhetetlen, nagyon jó érzés látni ahogy nőnek, fejlődnek, ügyesednek, versenyeznek.
Ők a jövő bajnokai és én nagyon szeretném, ha a világbajnokságon is szurkolhatnék nekik. Boldogan állok be a Trappancs Egyesület futó nagykövetei közé, ezzel talán tevékenyen is segíthetek abban, hogy ezek a gyerekek ott legyenek a Szervátültetettek Világbajnokságán! ” 

 

Jakab Kinga – művesekezelt gyalogló

„Tavaly lehetőségem volt részt venni a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán, ahol 3000 méter gyaloglásban a harmadik helyen végeztem. A csapattal együtt töltött idő alatt megismertem a szervátültetett gyerekeket, láttam, hogy mennyire összetartó, elszánt és lelkes sportoló csapat gyűlt össze a Trappancsnál.
Az Európa Bajnokságon való részvételemen nekem is sokat segítettek, ami nagyon jól esett. Most én is szeretnék segíteni abban, hogy ezek a szervátültetett gyerekek részt vehessek a Szervátültetettek Világbajnokságán, így bár ezen a versenyen én művesekezeltként nem vehetek részt, mégis úgy érzem, hogy egy kicsit a csapat tagja lehetek és még jobban motivál arra, hogy a jövő évi Európa Bajnokságra készüljek.
Örömmel állok a Trappancs Egyesület mellé ebben a nemes ügyben: kérlek, hogy támogasd a szervátültetett gyerekek világbajnokságon való részvételét! Hiszem, hogy sok kicsi sokra megy!” 

 

Jenes Virág – tüdőátültetett futó

„Két éve atletizálok a Trappancs csapatában, tavaly a Szervátültetettek Európa Bajnokságán nyertem három aranyérmet. És most meghatódva láttam, hogy indult egy kampány azért, hogy mi, a gyerekcsapat is ott lehessünk a Szervátültetettek Világbajnokságán, ami Malagában lesz június végén. Nekem MINDEN ÁLMOM ez! Mivel a nagyszüleim elég idősek és pont elég bajuk van velem a korom és a rendszeres edzésre hurcolásom miatt, nem szeretném őket azzal terhelni, hogy vigyenek el valamelyik nagykövetes futóversenyre, bár persze bármelyiken szívesen futnék.
A Trappancs nagykövetének beállva inkább egy egyéni vállalást teszek: ha sikerül kijutnom a világbajnokságra, akkor június 30-án vagy legkésőbb július 01-én szerzek legalább egy érmet az atlétikapályán. Lehetőleg aranyat! Nagyon szeretnék a dobogón állni egy ekkora versenyen.”  

 

Kisbakonyi Fanni – veseátültetésre váró futó

„Magyarországon jelenleg az egyetlen dializált hosszútávfutóként versenyzek az utcai futóversenyeken. 8 félmaratonon és egy 30 km-es távon kívül sok 10.000m-es és megannyi más távú versenyen vagyok sikeresen túl. Célom a helyes példamutatás, és az ehhez hasonló jó ügyek támogatása, mert hiszem, hogy a sikeres összefogás csodás dolgokra képes! Jelenleg nagy álmom, hogy én is túl legyek egy sikeres veseátültetésen és végre szervátültetettként állhassak dobogóra.
A szervátültetett gyermekekkel 2015-ben kerültem közelebbi kapcsolatba, amikor a Trappancs Egyesületen keresztül én is edzeni kezdtem a szervátültetett atlétákkal. A 2016-os Európa-bajnokságon egy hetet közösen el is töltöttünk velük, ahol megtapasztalhattam, milyen fontos is számukra a sport, és a testi-lelki rehabilitáció. Láttam bennük azt a szenvedélyes akaratot, amit magamban, ezért is fontos számomra ez a jótékony futás.”

 

Korcsik Levente – veseátültett úszó
 „Az idei év legnagyobb eseménye számomra a Szervátültetettek Világbajnoksága, amelyen nagyon szeretnék én is bizonyítani és nagyon boldogan csatlakozom nagykövetként a Trappancs Egyesület kampányához, melynek a célja, hogy minél több sportoló szervátültetett gyerek eljuthasson a világbajnokságra. Az úszó szervátültetett gyerekeket személyesen ismerem, az Ő tehetségük, szorgalmuk és versenyzésük számomra – is – motiváció és meggyőződésem, hogy a világbajnokságon dobogós helyezéseket érnének el.
Trappancs nagyköveti vállalásom az, hogy a két hónap múlva megrendezésre kerülő Szenior Országos Bajnokságon megjavítsam legjobb időeredményeimet Hódmezővásárhelyen.
Köszönöm a támogatásokat, köszönöm a bizalmat, köszönöm a szurkolást!” 

 

Kotormán Lili – májátültetett bowlingozó

„Szervátültetés után több sportot is kipróbáltam, de végül a bowling lett az én sportom. Emellett kisgyerek koromtól aktívan részt vesz az életemben a lovaglás, ami átsegített minden rossz dologban az életemben. Saját magamon tapasztaltam, hogy milyen sokat tud segíteni a sport, mint lelkileg, mint fizikailag. Nagyon hálás vagyok, hogy kaptam egy új esélyt, és azon vagyok minden nap, hogy élhessek vele, és ezzel együtt az aktív sport az egyik olyan dolog, ami segít ebben. Éppen ezért vígan és dalolva jelentkezem a kampányba mert szeretnék segíteni abban, hogy a transzplantált sportoló gyerekek valóra válthassák álmaikat, hogy az ő új esélyük is teljes lehessen.
Segíts te is abban, hogy az álmuk valóra váljon, én futni fogok a célért, te pedig a legapróbb segítséggel is segíthetsz nekik közelebb kerülni ahhoz, hogy részt vehessenek a Szervátültetettek Világbajnokságán.” 

Kóka Zoltán – veseátültetett asztaliteniszező

” A szervátültetés után kezdtem el asztaliteniszezni, lehetőségem volt nemzetközi versenyeken részt venni, lehettem Európa- és világbajnok is.
Nagyon hálás vagyok ezért mindenkinek. Örömmel állok be futó nagykövetnek a Trappancs Egyesület csapatába, hogy azoknak a gyerekeknek is lehetőségük legyen átélni a verseny varázsát, akik nagyon emlékeztetnek arra, aki én voltam 10 évvel ezelőtt.” 

Kőműves Luca – májátültetett úszó

„Hiszek a közösség erejében és abban, hogy sok kicsi sokra megy.
A tavalyi Szervátültetettek Európa Bajnokságától, egy határérték alatti labor érték eltántorított, de tudom milyen érzés mindent megtenni és várni a megmérettetésre. Idén én szeretnék a sorstársaim, a fiatal sportolók segítségére lenni avval, hogy az utazásukhoz szükséges önrész terhét könnyítve, minden érdemes kis bajnok megmutathassa magát, a nyáron, Malagában tartandó Világbajnokságon. Mindenkiben él egy bajnok! Ezért futó nagykövetként örömmel csatlakoztam a Trappancs Egyesület kampányához, amelynek célja, hogy a transzplantált fiatalok részt vehessenek a Szervátültetettek Világbajnokságán!” 

 

 

Maléth Anikó – transzplantációs koordinátor

„A szervre váró gyermekek élettörténetei, gyógyulási folyamatai mindig nagyon mélyen érintenek és hihetetlenül jó érzés látni, ahogy a sikeres szervátültetés után néhány hónappal kortársaikhoz hasonló életet kezdhetnek élni. Külön öröm azt látni, amikor elkezdenek sportolni, erősödni, izmosodni. Lehetőségem volt részt venni kislányommal együtt egy olyan atlétikaversenyen, ahol a szervátültetett atléták versenyeztek egymással, közöttük a gyerekek. Láttam, hogy komolyan megakarják mutatni mindenkinek, hogy mennyire ügyesek. Elmondták, hogy milyen sokat járnak edzésre és láthattam örömüket amikor saját eredményeiken javítanak, egymásért izgulnak és sikereket érnek el. Nagyon szeretnék a világbajnokságon is megmutatni magukat és ott dobogóra állni.

Örömmel segítek nekik ebben azzal, hogy a Trappancs Egyesület futó nagyköveteként – 6 éves kislányommal együtt futva – részt veszek abban a kampányban, amely azért jött létre, hogy minél több szervátültetett gyermek részt vehessen a világbajnokságon.”

 

Molnár – Farkas Márkmájátültetett úszó

„Nagy örömmel láttam, hogy a többiek – a nagyok – elkezdtek gyűjteni azért, hogy a kisebbek világbajnokságán való részvételének is meg legyen az anyagi háttere. Úgy gondoltam, hogy ebben egy kicsit én is segítek a Trappancs Egyesületnek. Az én vállalásom az, hogy legalább három érmet hozok a világbajnokságról.”

 

Nagy Réka – veseátültetett futó

„Rendszeresen futottam a transzplantáció előtt, alatt és után. Mosonmagyaróváron a Szigetköz Minimaratont több éve lefutom. A Trappancs Egyesület sportolói közé a veseátültetés után csatlakoztam, azóta több atlétikaversenyen is részt vettem velük és sikerült érmeket is szereznem. A Szervátültetettek Világbajnoksága elképzelhetetlen álom volt számomra, de nemrég megtudtam, hogy ez az álom valósággá válhat. Csak kell hozzá egy kis segítség, vagy egy nagy varázslat. A többi szervátültetett fiatal sportoló, a nagyok, elkezdtek nekünk kicsiknek gyűjteni, hogy ott lehessünk mi is a világbajnokságon. Tudtam, hogy jó csapatba kerültem, de azt nem, hogy ennyire jó csapatba! Én is szeretnék beállni a nagyok közé! A vállalásom, hogy ha eljutok a világbajnokságra, akkor szerzek legalább egy érmet. De inkább kettőt.” 

Németh Georgina – májátültetett futó és úszó

„2014-ben hazaköltöztem Magyarországra és a Trappancs egyesület segítő szárnyai alatt el is kezdtem megvalósítani az álmaimat. Kisebb nagyobb egészségügyi döccenők után 2016-ban sikerült kijutnom a Finnországban megrendezett Szervátültetettek Európa Bajnokságára, ahol 2 úszó (50-100m hát) és 4 futószámban (100m női váltó, 800m, 1500m és 5km) mérettethettem meg magam, 2 arany, 1 ezüst és 2 bronzérmet elnyerve. Mindez nem valósulhatott volna meg mások segítsége nélkül, és ezt az élményt sosem feledem. Jó érzés kapni, de sokkal jobban szeretek adni. 🙂 Idén én szeretnék segíteni másokon, az ismerőseimen, a sorstársaimon, szervátültetett gyerekeken és fiatalokon, hogy a kijutásukhoz szükséges önrész terhein segítve minden arra érdemes sportoló kijuthasson a júniusban Malagában megrendezendő világbajnokságra.
A kitűzött célom 100.000Ft összegyűjtése a gyerekeknek, saját vállalásként pedig 100 km lefutását fogom megvalósítani júniusig, amibe a saját örömfutásaimtól kezdve különböző futórendezvényeken való részvétellel gyűjtöm a résztávokat. Az esély mindenkinek jár, és hiszem, hogy sok kicsi sokra megy, ezért futó nagykövetként örömmel csatlakoztam a Trappancs kampányához, amelynek a célja, hogy ezek a transzplantált gyerekek versenyezhessenek a Szervátültetettek Világbajnokságán!”  

 

Dr. Rokszin Richárd – vesetranszplantáló sebész

„3 éve dolgozom szervátültető sebészként Szegeden, előtte 10 évig voltam általános sebész. 5 éve kezdtem el futni, 3 éve triatlonozom, a sport a mindennapjaim része.
Vesetranszplantáló sebészként minden sikeres szervátültetés megszokhatatlanul megható érzés, hiszen a beültetett vese a kezeink között kel új életre, ezzel hozzásegíti a beteget egy új, teljesebb élethez. (…)

A szervátültetettek világbajnokságának utolsó napján kerül sor életem eddigi legnagyobb versenyére, amiről öt éve álmodom: a hosszú távú triatlonra, ami a köztudatba IRONMAN néven vonult be (3800 m úszás – 180 km kerékpár – 42,195 km futás).
Tavaly egy baleset miatt nem tudtam részt venni rajta.
Életem legnagyobb kihívásához rendkívüli erőt fog adni a szervátültetett gyerekcsapat világbajnokságon elért sikere – mert nincs kételyem.”  

Szabó Donát – veseáültetett atléta

„Az atlétikapályán együtt versenyzek a transzplantált „kicsikkel” és az úszó gyerekeket is személyesen ismerem. Mindannyian túl vagyunk eddigi életük legnagyobb megmérettetésén: a transzplantáció előtti időszakon és a szervátültetésen. Jó érzés sportolni, versenyezni látni ezeket a gyerekeket, hiszen veseátültetettként tudom, hogy mi minden van mögöttük.
Lelkesek, szorgalmasan és csillogó szemmel akarnak nyerni. Szerintem sikerülni fog nekik és nagyon nagy örömmel állok a Trappancs Egyesület nagykövetei közé, mely azt a célt szolgálja, hogy ők is eljussanak a Szervátültetettek Világbajnokságára.”  

Szabó Dániel – atléta, veseátültett fiú testvére

„Testvérem (Szabó Donát) több, mint 5 éve kapott új életet vesetranszplantációjának (és a donorjának) köszönhetően. A műtét után rehabilitációs, majd erősítő és stabilizációs edzésekkel segítettem sportolását (és jelenleg is edzem Őt). Atlétaként nehéz dolga van, mivel szervátültetése előtt nem sportolt, hiányoznak a fiatalkori alapok, így nagy kihívás számára a mezőnyhöz való felzárkózás. Hetente ötször edz és sosem hagy ki edzést. Példaképként tekintek rá. Szorgalmával és kitartásával halad a célja felé, ami idén a Malagán megrendezésre kerülő „World Transplant Games”-en való részvétel és önmaga legyőzése! A Trappancs kampányhoz való csatlakozással szeretnék számára gyűjteni, hogy a kijutás anyagi akadálya elháruljon! A többi rajta múlik! 
A vállalásom futó nagykövetként, hogy a számomra mindig mumusnak számító 5km-es távot 20 perc alatt teljesítsem születésnapomig, április 21-ig. Erősítve a közös célt és testvéri kapcsolatunkat.
A mottónk: „Mi mindig ott leszünk egymásnak!”  

Varga Virág – májültetett

„Sose szerettem futni. Igazából sose volt kedvem futni, nem láttam meg benne azt a nagy szerelmet, amiről a futó ismerősiem beszéltek, nem találtam meg benne azt a célt, ami miatt leküzdöttem volna az utálatomat. Egészen MOSTANÁIG.

A Trappancs Egyesülettel nyáron ismerkedtem meg, és magával ragadott mindaz, amit itt tapasztaltam. A szervátültetett gyermekek, fiatalok óriási lelkesedéssel hihetetlen sikereket érnek el az élet minden területén, így a sportban is. Elhivatottságuk és kitartásuk példamutató lehet mindenki számára.
Értük szeretném most leküzdeni a futás iránti negatív érzéseimet, mert Ők végre egy olyan motivációt és célt tettek elém, amiért érdemes küzdeni. Szeretném, ha minél több lehetőség nyílna ki előttük és megmutathassák magukat nyáron a Szervátültetettek Világbajnokságán is.”

Velkey-Guth Ádám – veseátültetett atléta 

„Látom és ismerem azokat a szervátültetett gyerekeket, akik szintén rendszeresen járnak az atlétikapályára edzésre, versenyekre, és akik rengeteget fejlődtek az elmúlt időszakban. Nagy örömmel csatlakozom a Trappancs Egyesület sportolójaként a Trappancs kampányhoz, amelynek a célja, hogy ezek a szervátültetett gyerekek versenyezhessenek a Szervátültetettek Világbajnokságán.
A vállalásom futó nagykövetként az, hogy a következő két hónapban mindent megteszek az Országos Atlétikai Bajnokság döntőjébe kerüléshez.”

Busa Pista – Irie Maffia

„Mindig is fontos volt számomra, hogy másokon segítsek, jó ügyeket szolgáljak. Pályafutásom soron sok jótékonysági koncertet adtam, többek között szívbeteg és koraszülött gyerekekért. Mostani céloml, hogy a gyerekek kijuthassanak Malagára a Szervátültetettek Világbajnokságára. Ezzel válóra válhat a transzplantált ifjú sportolók egyik legnagyobb álma.

A kitűzött adományom: 150 000 Ft

Ha összegyűlik az adomány készítek egy új számot a transzplantált bajnokoknak. ” 

TrappanCsigák 

„Lelkes csapatunk egészségügyi területen dolgozó kutatókból áll, akik most elérkezettnek látják az időt, hogy az irodából kiszakadva, közvetlenül is tegyenek a transzplantált gyerekekért. Munkánk során első kézből tapasztaljuk, hogy a mozgásnak fontos szerepe van a testi és lelki egészség megőrzésében és javításában. A TRAPPANCS Egyesület nagy mértékben hozzájárul, hogy a szervátültetett gyerekek megszeressék a sport világát és úgy érezzék, hogy helyük is van benne. Ezért szeretnénk a KH futóversenyen való részvételünkkel támogatni a kis trappancsokat álmaik és céljaik megvalósításában.
Csigacsapatunkban egyaránt megtalálhatóak a lelkes amatőrök, tapasztalt öreg rókák és dinamikus ifjoncok. Közös bennünk, hogy a jó ügy érdekében nem vagyunk restek tenni és garantáljuk, hogy mindent megteszünk a célba érésért. Az igazi csodákhoz viszont már a ti segítségetekre is szükségünk lesz! ” 

KH maratonváltó csapat (6×7032 m)

– Almási Tímea
– Csanádi Marcell
– Nagy Balázs
– Zelei Tamás

KH minimaraton-váltó csapat (3×2016 m)

– Bendes Rita
– Megellai Orsolya
– Vizkelety Dóra

 

KÖSZÖNJÜK NEKTEK ! ♥

Share This