Interjú Gyurkó Alexandrával  

 

„Gyurkó Alexandránál egy hónaposan májbetegséget diagnosztizáltak. Nem egészen egy éves korában szervátültetésen esett át, és új esélyt kapott.  A mindössze húsz éves lány azóta sikert sikerre halmoz: 2015-ben elnyerte a Veszprém Megye Legjobb Sportolójának járó címet, nem sokkal később pedig az év legjobb női parasportolójának választották. De vajon mi a sikerének titka, és milyen transzplantáltként élsportolónak lenni? „

„Nem szabad túlhajtanom magam.(…) Nekem az egy-másfél óra időtartam elég egyhuzamban, de ezt én bírom napi kétszer is.

 

SZERENCSÉRE TUDOM, HOL A HATÁR.

 

Ha úgy érzem, hogy valami már sok volt, szólok az edzőmnek. De ők is tisztában van azzal,  mennyi az, amennyit meg kell csinálnom, és mennyi, amit ténylegesen meg lehet.”

 

„A siker pedig abban rejlik, hogy lelkes vagyok, és szorgalmas. Ha fáj, akkor akár puffogva is, de megcsinálom. Ezek mellett, számomra nagyon fontos még a külső segítség és az apró motivációk.”

 

2015 legjobb parasportolója 

 

„Amikor elérkezett az én kategóriám, és kimondták a nevem, sírni tudtam volna. Fel kellett mennem a színpadra köszönő beszédet mondani, de nem készültem semmivel, ezért rögtönöznöm kellett. Azt hiszem annyit mondtam, hogy nagyon váratlanul ért a díj, de ez a tíz éves pályafutásom megkoronázása, és nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy eljuthassak idáig.”

 

 NEM AZ ELLENFÉL, HANEM ÖNMAGAM LEGYŐZÉSE A CÉL. „

→Magyar Adrienn interjúja a Mindset Pszichológia Szaklapban – Az interjú bővebben 

 

 

Share This