Májtranszplantált úszó, vesetranszplantált atléta, vesetranszplantált asztaliteniszező és kombinált vese+májtranszplantált bowlingozó a Trappancs sportolói közül a legjobb tíz listáján: az Év Sportolója top 10-es jelölt listájára több szervátültetett sportoló, valamint szervátültetett sportolókkal foglalkozó szakedző is felkerült, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének honlapján a teljes névsor olvasható.

A sportolók közül négyen a Trappancs Egyesület versenyzői. 

Az idén immár 60. alkalommal szavaznak az év legjobb sportolóira a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tagjai. A 2017. évben kiemelkedő teljesítményt mutató sportolókat, a Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestület négy szervezete: a Magyar Speciális Olimpia Szövetség, a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége és a Magyar Paralimpiai Bizottság jelölte.

Az Év sportolói mellett az Év fogyatékos férfi/női sportolója, az Év fogyatékos csapata, az Év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője – kategóriákban 10-10 jelölt várja január 4-ig a magyar sportújságírók szavazatait.

2018. január 4-én, az Év Sportolója Gála szervezői, sajtótájékoztató keretében hirdetik ki az egyes kategóriák három-három legjobbjait.

Minden kategória három legtöbb szavazatot kapott jelöltje meghívást kap a 2018. január 11-i Gálára, a Nemzeti Színházba, ahol nívós műsor keretén belül kiderül, ki nyerte a 2017. Év fogyatékos férfi/női/csapat/edző kategóriát, kinek a teljesítménye győzte meg leginkább a sportújságírókat.

Szavazni kizárólag a Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai tudnak.

A négy Trappancs sportoló

 

Gyurkó Alexandra májtranszplantált úszó

Hasznos Szabina kombinált máj+vesetranszplantált bowlingozó

Kóka Zoltán vesetranszplantált asztaliteniszező

Velkey-Guth Ádám vesetranszplantált atléta

Forrás: Magyar Paralimpiai Bizottság

 

 

Share This