2018. január 07-én 24 országból 194 résztvevővel, 121 sportolóval kezdődik Svájcban a X. Szervátültetettek Téli Világjátéka

A Magyar Szervátültetett Válogatott tagjai között versenyezhet a Trappancs tagjai közül Luca, aki két és fél éve akut májelégtelenség miatt kapott új májat, ezzel esélyt az életre. A sikeres májtranszplantáció után azt írta, hogy „Átölelném az egész világot”,  most úgy érzi, hogy a világ öleli át Őt. 

Anzere-ben, „a világ tetején”. 

 

Luca életében először vett részt nemzetközi versenyen, melynek a születésnapján van vége:

négy ezüstéremmel ünnepel. 

Szuper óriás műlesiklás: Luca a rajt előtt nagyon izgult, de aztán legyőzte az adrenalin: magabiztosan és gyorsan haladt a pálya háromnegyedéig, ahol egy későn észrevett bucka földre kényszerítette, de nem vesztett sok időt, szinte azonnal folytatni tudta a versenyt, éremesélyes!    Frissítés:  EZÜSTÉREM!

Paralell szlalom:  ebben a versenyszámban is a dobogó második fokára állhatott, Luca EZÜSTÉRMET szerzett! 

Óriás műlesiklás:  EZÜSTÉREM! 

Egyéni szlalom: EZÜSTÉREM

Csapat szlalom: EZÜSTÉREM

 

Luca versenyét leginkább a legyőzhetetlen német lány nehezítette :), bár az első két napon mindent beterítő köd sem segített sokat.  Két év múlva lesz ismét Szervátültetettek Téli Világjátéka, Luca azzal a tervvel tér haza, hogy az lesz a visszavágó. Hamarosan megírja a saját élményeit is nekünk, most kicsit regenerálódik a hazaút előtt: fáj a térde, mérhetetlenül fáradt, de boldog és elégedett.

Boldog születésnapot Luca! 

 

 

Share This