Ebben az évben is a Pest megyei Városházán megrendezett Sportkarácsonyon vehették át az év legjobb Pest megyei sportolói különböző kategóriákban a kupákat: erre a díjra – kizárólag – a Pest megyei önkormányzatok jelölhetik a sportolókat.

Az idei év különlegessége számunkra az volt, hogy a speciális kategória mindhárom helyezését szervátültetett sportoló kapta.

Velkey-Guth Ádámmal – veseátültetett atlétánkkal – már „otthonosan mozgunk” ezen az ünnepségen, hiszen tavaly és tavalyelőtt is sikerült a díjazottak közé kerülnie, de az első helyet ebben az évben szerezte meg először:  a Szervátültetettek Világjátékán elért eredményei alapján – mely között a 100- és 200 méteres síkfutás aranyérmét abszolút világcsúccsal szerezte – végre a legnagyobb kupát vihette haza a Városházáról. A díjátadón együtt örült vele a Trappancs vezetője is. Ádám boldogsága határtalan, főleg, hogy ezekben a napokban tudta meg azt is, hogy az „Év Sportolója” díjra esélyes jelöltek között is szerepel a neve.

Edzője: Ecseki Dániel

 

A dobogó második helyére Jeszenkovits Judit állhatott – a Szervátültetettek Országos Szabadidő Sport Turisztikai és Környezetvédelmi Egyesületének versenyzője –  aki kombinált vese+májtranszplantált úszóként, szintén a Szervátültetettek Világjátékán elért eredményei alapján érdemelte ki a kupát.  Az ünnepélyes díjátadóra elkísérte Szentendréről edzője, Mihály Norbert, hiszen a siker mindig közös!

Edzője: Mihály Norbert

 

A harmadik helyezett ezúttal egy tüdőtranszplantált Trappancs sportoló lett:  Tóth Roland élete első Szervátültetettek Világjátékán versenyzett ebben az évben: teniszezett és röplabdázott, mind a két sportágában megküzdött a versenyeken, a Pest Megyei Városházáról a III. helyezettnek járó kupát vihette haza.  A díjátadóra édesanyja és testvére kísérte el, hiszen mérhetetlenül büszkék mindarra, amit Roland elért és ahogyan folytatja az útját rendületlenül.

Edzői: Horváth Gábor és Székely Gabriella

 

 

→ További képek a galériában

Share This