A XXI. Szervátültetettek Világbajnokságát 2017. június 25 – július 02. között rendezik meg Malagában, melyre a Magyar Szervátültetett Válogatott tagjai közé 15 sportoló került be a Trappancs Egyesületből.

  • 5 úszó,
  • 5 atléta,
  • 2 teniszező/röplabdázó,
  • 2 asztaliteniszező/röplabdázó és
  • 1 bowlingozó.

A 15 fiatal sportoló között

  • 2 tüdőátültetett,
  • 2 máj- és vesetranszplantált,
  • 6 veseátültetett,
  • 4 májátültetett és
  • 1 csontvelő-transzplantált versenyzőnk indulhat a Szervátültetettek Világbajnoksága versenyein.

 

A junior csapat

A 15 sportoló között ott van a 6 gyermek, akik a Magyar Szervátültetett Válogatott junior csapatát alkotják: három úszó és három atléta. A legfiatalabb sportolónk 11 éves, a rangidős a gyerekcsapatban 17 éves.

A junior csapat utazását nagyon sokan segítették.

Köszönjük nagyköveteinknek és támogatóinknak a segítséget,

természetesen a világbajnokság után jelentkezünk az eredményekkel is. 

 

 

 

 

 

Sikerrel szerepelt a Magyar Szervátültetett Válogatott a Szervátültetettek Világjátékán, ahol 52 ország 2300 szervátültetett sportolója mérkőztek meg egymással.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 52 sportolóval vett részt a Szervátültetettek Világjátékán, ahol 10 sportágban versenyeztek a sportolók: 18 aranyérmet, 23 ezüstérmet és 35 bronzérmet szereztek asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban, ezzel az országos összesített versenyében a 9. helyen végzett a magyar csapat.

A válogatott tagjai közül 15-en a Trappancs Egyesület fiatal sportolói: hat gyerek és 9 fiatal versenyzett Malagában az asztalitenisz, atlétika, bowling, röplabda, tenisz, tollaslabda és úszás versenyeken.

Ők 15-en 9 aranyéremmel, 12 ezüstéremmel és 16 bronzéremmel járultak hozzá a magyar csapat sikereihez.  

 

Gyömörei Vivien: távolugrás: 7. hely, 100 m síkfutás: 6. hely, 200 m síkfutás: 5. hely, kislabdahajítás: 4. hely, 4×400 méteres női futóváltó: bronzérem

Gyurkó Alexandra: 100 m, 200 m, 400 m gyorsúszás, 50 m hátúszás: 4 ezüstérem, 100 m hátúszás, 4×50 méteres női vegyesváltó: 2 bronzérem

Hasznos Szabina:  egyéni bowling ezüstérem, női páros bowling – Lukács Edittel: aranyérem, vegyes páros bowling Juhász Zoltánnal: aranyérem

Jakab Ivett: röplabda: bronzérem, egyéni tenisz: ezüstérem, női páros tenisz – Almagro Carmennel: bronzérem

Jenes Virág: 100 méteres síkfutás: 5. hely, távolugrás: 4. hely, kislabdahajítás, 200 méteres síkfutás, 4×50 méteres női vegyesváltó: 3 bronzérem

Korcsik Levente: 4×50 méteres férfi vegyesváltó és 4×50 méteres férfi gyorsváltó: 8. hely, 100 m mellúszás 7. hely, 50 m mellúszás 6. hely, 50 m gyorsúszás 5. hely, 50 m hátúszás: ezüstérem

Kóka Zoltán: röplabda: bronzérem, egyéni asztalitenisz: bronzérem, férfi páros asztalitenisz – Tóth Attilával: aranyérem, Tollaslabda vegyes páros – Tilhof Ingriddel: bronzérem

Molnár Farkas Márk: 4×50 méteres férfi vegyesváltó és 4×50 méteres férfi gyorsváltó: 8. hely, 100 méteres gyorsúszás: bronzérem,  50 méter pillangóúszás és 50 méter gyorsúszás: 2 ezüstérem,  50 méter mellúszás: aranyérem.

Nagy Réka: 200 m síkfutás: bronzérem, távolugrás: bronzérem, 4×400 méteres női váltó: bronzérem, kislabdahajítás: ezüstérem

Quittner Péter: röplabda: bronzérem,  asztalitenisz férfi páros (Csuti Jánossal): bronzérem

Sípos Tímea: 25 méter gyorsúszás új korosztályos világcsúccsal aranyérem, 4×50 méteres női vegyesváltó: bronzérem,  4×400 méteres női futóváltó: bronzérem

Süli Flóra: 50 m gyorsúszás 8. hely, 50 m hátúszás 8. hely, 50 m pillangó úszás 4. hely, 50 m mellúszás: aranyérem, 4×50 méteres női vegyesváltó: bronzérem

Szabó Donát: 100 méteres síkfutás 11. hely, 200 méteres síkfutás 9. hely

Tóth Roland: röplabda: bronzérem, egyéni tenisz: 8-16 között, páros tenisz: 5-8. hely.

Velkey-Guth Ádám: kislabdahajítás, gerelyhajítás: 2 bronzérem, 4×100 méteres férfi futóváltó és 4×400 méteres férfi futóváltó: 2 ezüstérem,  súlylökés: aranyérem, 100 méteres és 200 méteres síkfutás: két abszolút világcsúccsal két aranyérem.

„Fussunk mint az állat, hogy Vivinek is legyen érme”

Számomra a Világjáték legerősebb mondata – és a legkedvesebb emléke – volt ez a kislányoktól a kétnapos atlétika verseny utolsó órájában, amikor a záró versenyszámra készültek: a 4×400 méteres női futóváltóba álltak be – egyetlen gyerekcsapatként. Addigra már túl voltunk nagy örömökön is és gyermekkönnyek hullásán is:  ezen a világjátékon eddig soha nem látott mezőny gyűlt össze minden sportágban, így az atlétikapályán is és az éremhez jutásért minden eddiginél jobban meg kellett küzdeni. Az egyéni versenyek végén már csak Vivi volt mérhetetlenül szomorú, hiszen neki nem sikerült dobogóra jutnia és a többi kislánytól hangzott el az a mondat hogy „fussunk mint az állat, hogy Vivinek is legyen érme.”  Lett!!! Akkorát futottak  – a náluk kétszer akkora versenyzőkkel szemben – , hogy a lelátón a többi nemzet szurkolói is állva tapsoltak nekik, a harmadik körnél elsőnek váltott az egyébként rendkívül fáradt gyerekcsapat. Végül befutottak a dobogó harmadik fokára és helyreállt a rend, felszáradtak a könnyek, boldogságtól ragyogott az összes fáradt arcocska.

Az uszodában is óriási versenyeket láttunk, Alexandra mezőnye évről évre egyre erősebb, a már ismert nagyon komoly német- és angol ellenfele mellé újabb és újabb rendkívül jó úszó versenyzők érkeznek, Szandinak nagyon nehéz dolga volt, élete talán legnehezebb versenyzésével szerezte meg a négy ezüstérmet.

Flóra az 50 méteres mellúszás elődöntőjéből a legjobb idővel került a döntőbe, aggódtunk, hogy maradt-e benne elég erő a döntőhöz, de felesleges volt: új korosztályos világcsúcsot beállítva magabiztosan nyerte a versenyt.

Márk ellenfeleiről a lelátóról közvetítettek szurkolóink: „láttátok, hogy angol csávó (sicc) egyszer sem vett levegőt?  Láttuk!  De Márk keményen küzdött, nem adta magát könnyen és gyönyörűen versenyzett.

Timi (11) sajnos a nemzetközi szabályrendszer áldozata lett ezen a világjátékon: két szabályt érvényesítettek vele szemben, az egyik az, hogy nem lehet a korosztályától feljebb nevezni, a másik az, hogy nem indulhat ellenfél nélkül (ez mondjuk érthető). Mivel sem Timi korosztályában nem volt ellenfele, sem fiatalabb úszó nem indult a többi versenyszámában, így Timike az egyéni számokban csak a 25 méter gyorsúszásban tudott bizonyítani, aminek a rajtjánál egy edzői tanácsot kapott Dr. Pécsi Annamária szövetségi edzőtől: „Timi, egy levegővel!”. Beugrott, egy levegővel végigment, 17.02-es korosztályos világcsúccsal megszerezte az aranyérmet és mérhetetlenül boldog volt.

Rengeteg történetünk van a 10 napból, melyek még ülepszenek. A mindennapos tengerparti kagylóvadászatról, a delfin-showról, a helyi golf pálya szépségéről – ahova véletlenül keveredtünk, a hihetetlen spanyol svédasztalról, amit a gyerekek különösen élveztek … (van az az életkor, amikor az ember kizárólag meghatározott színű, ismert ételeket eszik), az óriás hullámokban való ugrálásról (a kislányok kórusban mondták a TENGERNEK, hogy „ne máááár”), a nagyokkal közös medencézésekről és tengerezésekről és természetesen az ebben az évben is 07:30-kor induló versenybuszról, amin a hét nagy részében rajta kellett lennünk.

Rengetegen segítettek nekünk ebben az évben: köszönjük mindenkinek, aki bármilyen módon támogatta, hogy versenyzőink ott lehessenek a Szervátültetettek Világjátékán!

Jövőre Szardínián Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnoksága, melyre már most nagyon készülünk és remélem, hogy sok gyerekem lesz azon a versenyen is. 

 

→ KÉPEK a galériában

Share This