Vivi és Virág története 

 

„Vivien és Virág összesen hat arany és két bronz érmet szerzett Európa-bajnokságon. Sikereiket nem oszthatják meg a szüleikkel. Versenyen, edzésen náluk a fő szabály, nem a végsőkig kitartani, hanem megállni, ha a testük jelez. Mindketten szervátültetettek. 

Egy budapesti gyermekotthonban él Vivien. Tárt karokkal rohan kísérőmhöz, Feszt Tímeához, aki bő két éve meghatározó ember a 16 éves, első pillantásra is nagyon érzékeny lány életében. Veseátültetése óta a pótanyjának tekinti a transzplantált fiatalokkal foglalkozó Trappancs Egyesület vezetőjét. (…)

 

Vivien azt mondja, az új vese neki teljesen új életet jelent. A változást abban látja, hogy örökre gyógyszereket kell szednie és abban, hogy a Trappancs tagja. 

„Itt mindenki szeret. Régen nem éreztem ilyet.” 

 

Virágnak – vele született rendellenesség miatt – nyolc éve van új tüdeje, elég gyakran küzd rosszullétekkel. Virág életébe a nagyapa avat bele: ” Kétéves volt, amikor az anyja kilépett az életünkből. Már korábban elváltak, az apja új családot alapított. Nem volt más választásunk, mint magunkhoz venni őt és a három évvel idősebb nővérét. Két éve meg is halt az édesanyja.” (…)

Virág egyik szemére alig lát, ezért a látássérültek pesti kollégiumába járt, és csak hétvégén volt a nagyszülőknél Szolnokon. Pár hete viszont helyi iskolába jár, csak edzésekre, versenyekre jönnek Pestre.

Virág és Vivien is 100 méteres síkfutásban, távolugrásban és kislabda-hajításban szerezték meg a korosztályos aranyérmet, majd a 4×100 méteres női futóváltó tagjaként bronzérmesek lettek Helsinkiben, a Szervátültetettek Európa Bajnokságán.” 

 

→ Bővebben Belicza Bea tollából itt olvashatnak a lányokról 

 

 Minden támogatás egy lépés a dobogó felé ! Segítene Nekik ? 

 

 

 

 

 

Share This