… Helping helpers : mert el kell kezdenünk gondoskodni a krónikus beteg és fogyatékkal élő fiatalokkal/ért dolgozó nonprofit szervezet alkalmazottairól, önkéntesekről és szószólókról, akik gyakran a saját jólétük rovására végzik a kemény munkát a betegekért.

A HELPING HELPERS

projekt egy rendkívül fontos kezdeményezés, amely a krónikus betegségekkel és fogyatékossággal élő fiatalokért dolgozó szakemberek jólétét hivatott elősegíteni. A projekt célja, hogy egyhetes jóllét és kiégés-megelőző tréninget kínáljon azoknak, akik nap mint nap a betegekért tesznek, gyakran a saját egészségük kárára. A tréning a stresszkezelési és kommunikációs készségek fejlesztésére összpontosít, a Williams LifeSkills programra építve, melyet önreflektív művészeti workshopok és társtámogatás egészít ki.

9 civil szervezet 9 országból

küldött munkatársakat és önkénteseket a 8 napos tréningre Portugáliaba.

A projekt vezetője: Jakab Ivett

A résztvevők a Williams Életkészségek tréning mellett művészeti eszközökkel és ajánlásokat megfogalmazó workshopokkal kiegészített programon vesznek részt, ahol eszközöket kapnak a stressz menedzseléséhez, hatékonyabb kommunikációhoz, megtartó emberi kapcsolatok kialakításához.

A program során elsajáthatják a

  • A stressz hatékony kezelését
  • Hatékony kommunikációs technikákat
  • Az önkifejezés és önreflexió eszközeit
  • A kiégés megelőzésének stratégiáit
  • Támogató kapcsolódások kiépítését más segítőkkel

Miért fontos ez a program?

A krónikus betegekkel és fogyatékkal élő fiatalokkal foglalkozó segítők gyakran óriási nyomásnak és stressznek vannak kitéve. Ez a munka érzelmileg is lelkileg is megterhelő lehet, és könnyen vezethet kiégéshez. A HELPING HELPERS program célja, hogy támogassa ezeket a dedikált segítőket, és megtanítsa őket a mentális egészségük megőrzésére és a kiégés megelőzésére szolgáló stratégiákra.

 A program a Trappancs Egyesület „HELPING HELPERS!” Erasmus+ projekt részeként jött létre,

az Európai Unió támogatásával. 

Share This