Történelmi pillanatot ünnepel a magyar kardiológia:

Hazánkban először szült gyermeket egy szívtranszplantált édesanya. Ez a rendkívüli – szívmelengető – esemény nemcsak a családnak, de az egész magyar egészségügynek óriási mérföldkő.

A 2009-ben a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben (GOKVI) elvégzett szívátültetésnek köszönhetően az édesanya új reményt, új esélyt kapott az életre. A remény most beteljesült: nemrégiben egészséges kisbabának adott életet.

A baba érkezése izgalmas pillanatokat hozott a GOKVI munkatársai számára, akik már nagyon várták a kis jövevényt. A baba azonban türelmetlen volt, és Kisvárdán, a Szent Damján Görögkatolikus Kórház szülészeti osztályán jött világra. A szülés természetes úton, igazi csapatmunkában, kiemelkedő szakmai színvonalon zajlott le.

A kismamát és gyermekét mentővel szállították a GOKVI-ba, ahol további vizsgálatokra került sor. Mindketten komplikációmentesen gyógyultak, és néhány nap múlva egészségesen távozhattak a kórházból.

Ez a történet nemcsak a modern orvostudomány lenyűgöző eredményét bizonyítja, de a remény és a kitartás szimbóluma is. A GOKVI munkatársainak elhivatottsága és szakértelme, valamint a család bátorsága és optimizmusa együttesen tette lehetővé ezt a csodát.

Szívből gratulálunk a családnak és jó egészséget, valamint sok boldogságot kívánunk nekik!

… mert a szervátültetés életet ment! Például az övéket.

Forrás: Természetes úton született meg hazánkban az első szívtranszplantált édesanya gyermeke – Országos Kórházi Főigazgatóság (gov.hu)

Fotó: AI illusztráció

Share This