Szeptember 20-án került sor a FODISZ hagyományos, ünnepélyes tanévnyitójára a Magyar Sport Házában, melyen ebben az évben is díjazták a legjobb diáksportolókat és edzőiket. A Trappancs sportolói közül ebben az évben ketten vehették át az elismerő oklevelet:

Sípos Tímea, 14 éves és 13 éve májtranszplantált és 4 éves kora óta úszik.

A Magyar Szervátültetett Válogatott legfiatalabb versenyzője. Élete első nemzetközi versenyén 2014-ben a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán Krakkóban is a dobogóra állhatott és azóta is évről évre halmozza az érmeket mind a hazai-, mind a nemzetközi versenyeken.

Ebben az évben három világbajnoki címet is elhozott a Világjátékról:

50 méter pillangóúszásban, 50 méter hátúszásban és 50 méter gyorsúszásban is aranyérmet szerzett, majd  50 méter mellúszásban a dobogó harmadik fokára sikerült beúsznia.  Tagja volt a női 4×50 méteres úszó gyorsváltónak, mely a hatodik helyen végzett és a női 4×50 méteres úszó vegyesváltónak, mely az ötödik helyen ért a célra.

Edzője Pécsen a PSN Zrt-ben Módosné Iván Lili, aki szintén elismerésben részesült.

Nagy Réka 15 éves,  4 éve veseátültetett, a betegsége előtt és alatt is futott.

A sikeres veseátültetés után csatlakozott a Trappancs csapatához atlétaként.  A szervátültetett atlétikacsapat legfiatalabb tagja 3 éve. Két éve is bizonyított már a Spanyolországban megrendezett Szervátültetettek Világjátékán, valamint tavaly a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán is dobogóra állhatott.

Ebben az évben ötször állhatott dobogóra:  100 méter síkfutásban bronzérmet szerzett, távolugrásban és kislabdahajításban ezüstérmet-, valamint 200 méteres síkfutásban is – egy óriási hajrával – a dobogó középső fokára állhatott, súlylökésben pedig megszerezte a korosztályos világbajnoki címet!

Felkészítő edzője a Mosonmagyaróvári Atlétika Clubban: Szitás László, aki szintén elismerő oklevélben részesült.

Share This