A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (Fodisz) hagyományos tanévnyitóján jártunk, ahol az Év Diáksportolói díjazottai között három vesetranszplantált sportolónk állhatott:

  • Nagy Réka – atléta
  • Móricz Barnabás – asztaliteniszező
  • Szabó Bence – asztaliteniszező

vehette át a díjat egy egészen különleges Tanévnyitó Ünnepségen. A díjazottak között vannak edzőik is:

  • Csoma Ferenc a Magyar Szervátültetettek Szövetsége atlétikaedzője,
  • Milos Imre a Magyar Szervátültetettek Szövetsége asztalitenisz edzője, valamint
  • Móricz Gábor, aki Barnabás édesapjaként kiskora óta tanítja kisfiát az asztalitenisz rejtelmeire.

Köszönjük Fodisz, köszönjük Mesterek, gratulálunk Gyerekek!

Vesetranszplantált díjazottak a FODISZ tanévnyitóján

FODISZ tanévnyitó, Díjátadó Ünnepség

2021. szeptember 17-én, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) hagyományainak megfelelően idén is megrendezte Tanévnyitó ünnepségét a Magyar Sport Házában, Budapesten.

A koronavírus miatt kialakult helyzet átalakította az elmúlt tanévet és mind a diákok, mind a pedagógusok, mind a szülők számára teljesen új, embert próbáló körülményeket teremtett – tavalyi Tanévnyitó eseményünket a járványügyi helyzet miatt lemondani kényszerültünk -, így most különösen fontosnak tartottuk, hogy elismeréseket adjunk át, további lelkiismeretes munkára, helytállásra biztatva a résztvevőket.

A rendezvény alkalmat teremtett arra, hogy eddigi eredményeinket és jövőbeli terveinket megosszuk vendégeinkkel, a sportszakemberekkel, a fogyatékosságügy képviselőivel, pedagógusokkal, nevelőedzőkkel, diákokkal, kollégáinkkal, együttműködő partnereinkkel, valamint, hogy elismeréseinket, díjainkat átadhassuk azoknak, akik sokat tettek a fogyatékossággal élő gyermekek sportolásért, és azoknak a diákoknak, nevelőpedagógusoknak, akik igazán eredményesek voltak a 2020/2021-es tanévben. A 42 díjazott diáksportoló között tanulásban, illetve értelmükben akadályozott, látás-, hallás-, mozgássérült és szervátültetett diákok egyaránt szerepeltek.

Az eseményen kerültek átadásra a 2020. és a 2021. évi ARANY, EZÜST, BRONZ fokozatú Fogyatékosok Sportjáért FODISZ Díjak is, azoknak a kiemelkedő sportszakembereknek, pedagógusoknak, akik igazán sokat tettek a fogyatékossággal élő gyermekek sportolásért az elmúlt években.

Bővebben

Share This