2022-ben a tavasz első napjaiban a sporté volt a főszerep a Margitszigeti Atlétika Centrumban, ahol a szervátültetettek, szervátültetésre várók és dializáltak tavaszi atlétikaversenye került megrendezésre a Magyar Szervátültetettek Szövetsége versenyrendszerében. A kvalifikációs verseny idén egy különleges csapattal bővült: a szervátültetett gyermekek is csatlakoztak a versenyzőkhöz, akik lelkesedésükkel és kitartásukkal igazi példát mutattak.

A versenyen a résztvevők futottak, dobtak, ugrottak, és mindemellett hatalmasat szurkoltak egymásnak. A szervátültetett gyermekek külön versenyszámban mérték össze erejüket, és dobogós helyezéseket értek el. A dobogósok büszkén emelték magasba érmeiket, arcukon pedig boldog mosoly ragyogott.

A verseny igazi ünnep volt mind a sportnak, mind az összefogásnak és a reménynek is. A résztvevők bebizonyították, hogy a szervátültetés után is teljes értékű életet lehet élni, sportolással, aktivitással és örömmel.

Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a verseny sikeres lebonyolításához: a versenyzőknek, a szurkolóknak, a segítőknek és a támogatóknak.

A jövőben is várjuk a lelkes atlétákat, azokat is, akik csak szeretnék megpróbálni ezt a sportágat és azokat is, akik szeretnének rendszeresen atlétikaedzésre járni.

A Magyar Szervátültetettek Szövetségének atlétikaedzője: Csoma Ferenc, aki a Margitszigeti atlétikapályán várja a jövő atlétikacsillagait – is.

Az edzéslehetőségekről ezen a linken található bővebb információ: https://www.trapilap.hu/edzeslehetosegek/

Share This