A Magyar Parasport Napján a XIII. kerületi Pannónia Általános Iskolában különleges érzékenyítő előadásra került sor. Gyurkó Alexandra, fiatal tanárnőként szeptember óta tanít az iskolában, a szervátültetésről és a szervátültetettek sportjáról tartott előadást a diákoknak. Alexandra több mint 25 éve májtranszplantált, és több mint 15 éve versenyszerűen úszik a szervátültetettek versenyrendszerében.

Az előadás során Alexandra megosztotta személyes tapasztalatait és kihívásait, amikkel szembesült a szervátültetés után. Emellett képeken is bemutatta, hogyan vált a sport az életének meghatározó részévé. Az előadó kétszer is elnyerte „Az Év Parasportolója” címet, amit az M4 Sportgálán vehetett át. Alexandra története inspiráló példát mutatott a diákoknak a kitartásról, az akaraterőről és a sport iránti szenvedélyről.

A Magyar Parasport Napja

A Magyar Parasport Napja egy évente megrendezett országos esemény, amelyet február 22-én tartanak. Az esemény célja a parasportolók sikereinek ünneplése és a parasportágak megismertetése. Emellett kiemeli a fogyatékossággal élők sportlehetőségeit és az inkluzív szemlélet fontosságát.

Ezen a napon a Magyar Paralimpiai Bizottság és a FODISZ számos programot szervez országszerte. Az érdeklődők kipróbálhatják a különböző parasportágakat és személyesen találkozhatnak inspiráló parasportolókkal. Lehetőségük nyílik testközelből megismerni a sportágak egyedi kihívásait és szépségeit. A Magyar Parasport Napja tehát nemcsak a parasportolók eredményeit ünnepli, hanem a társadalom minden tagja számára bemutatja a sport és a befogadás erejét.

Share This