A Magyar Szervátültetettek Szövetsége által rendezett Szervátültetettek és művesekezeltek úszás kvalifikációs versenyén a transzplantált és dializált sportolók megmutatták, hogy mennyit fejlődtek az elmúlt időszakban. A legfiatalabb versenyző 6 éves, a legtapasztaltabb pedig 71 éves volt. A verseny egyben felkészülés és kvalifikációs verseny is volt a júliusban Portugáliában megrendezésre kerülő Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságára, melyre nagyon készülnek a magyar szervátültetett és dializált sportolók is.

Közöttük a Trappancs sportolói: Gyurkó Alexandra, Sipos Tímea és Domonkos Ádám, akik mindhárman bizonyítottak már nemzetközi versenyeken.

A Trappancs úszóiskola tanítványai is bemutatkoztak a versenyen.

Gyurkó Alexandra – aki már nem „csak” májtranszplantált úszónk és önkéntesünk, hanem pedagógus, úszásoktató és úszóedző is. Ezenkívül a Magyar Szervátültetettek Szövetségének úszóedzője – és a gyerekek az Ő kezei között fejlődnek hétről hétre. Három májtranszplantált és egy szívtranszplantált gyerekkel dolgozik minden héten, akik rendkívüli ügyességről, kitartásról és bátorságról tettek tanúbizonyságot a versenyen.

Trappancs úszóiskola

Nagyon büszkék vagyunk a tanítványokra, a versenyzőkre és az edzőre is. Ők mindannyian tudják, hogy a szervátültetés életet ment, és a sport lehetőséget ad a transzplantált embereknek arra, hogy teljesebb életet éljenek.

Az úszóiskolába várjuk a jelentkezőket, akik szívesen tanulnának úszni. Az úszás egy kiváló sportág, ami számos fizikai és mentális előnnyel jár.

Share This