A Mátraszentistváni Sípark február elején egy különleges megmérettetésnek adott otthont: a Magyar Sí Szövetség megrendezte a látás-, mozgás-, hallássérült, értelmi fogyatékos és transzplantált személyek Országos Alpesi Síbajnokságát. A két nap alatt több mint 100 bátor versenyző mérte össze tudását az óriás műlesiklás versenyszámban.

Szervátültetett versenyzők

A sikeres lebonyolítás mögött sok elhivatott ember fáradhatatlan munkája állt. A Trappancs csapata is büszkén vett részt a szervezésben, hiszen számunkra is kiemelt fontosságú, hogy a szervátültetett emberek megmutathassák erejüket és kitartásukat.

Különösen büszkék vagyunk Kotormán Lilire, aki a Magyar Szervátültetettek Szövetségének csapatában, májátültetett versenyzőként kétszer is a dobogóra állhatott: az óriás műlesiklás aranyérme után a műlesiklás ezüstérmét is megszerezte.

Lili 12 éve kapott új májat, új esélyt az életre. Képzőművész családból származik, dekoratőrként, majd alkalmazott grafikusként is dolgozott, de végül a lovak iránti szeretete győzött: lovasoktató lett. Gyermekkora óta síel, és a ParaSí OB dobogója már nem ismeretlen számára.

Következő nagy célja a 2 év múlva megrendezésre kerülő Szervátültetettek Téli Világjátéka, amely összetett álmokat testesít meg Lili számára. Mi a Trappancsnál mindent megteszünk, hogy álmai valóra váljanak!

Szeretnénk köszönetet mondani:

  • Fábián Attilának, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége síedzőjének  a tanácsokért, a segítségért és a versenyszervezésért.
  • A Magyar Szervátültetettek Szövetségének, hogy lehetővé tette a részvételünket ezen a versenyen.
  • A Magyar Sí Szövetség munkatársainak a lelkiismeretes és odaadó munkájukért.
  • Mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ott lehettünk ezen a nagyszerű eseményen.

Gratulálunk minden résztvevőnek! Jövőre találkozzunk újra, ugyanitt!

Mert a szervátültetés életet ment!

Share This