Mosolygós királykisasszony – vesetranszplantáció után

4 hete múlt 14 éves és 12 hete vesetranszplantált.

Május elején – néhány soha véget nem érőnek tűnő hónap művesekezelés után – kapott új vesét, ezzel úgy esélyt egy új élethez. De ez esetében még ennél is nehezebb…:

A szervátültetett királykisasszony a váci Pacsirta gyermekotthon lakója.

Május eleje óta egy kicsit mindannyiunk kislánya lett… a transzplantáció utáni kórházi tartózkodás és a rendszeres kontroll vizsgálat alatt rengeteg embernek varázsolt mosolyt a szájára és a szívére… cserébe nem vár mást, csak szeretet.

Vácon október 04-én a Nem Hagyunk Egyedül Alapítvány szervezésében jótékonysági futást rendeztek a Pacsirta gyermekotthon javára.  Egy csodaszép mese a szombat esti váci jótékony futásról, amelynek célja a váci Pacsirta gyermekotthon lakóinak szebbé-jobbá varázsolni a mindennapjait.

A Trappancs futócsapat tagjai voltak:

Vivien királykisasszony – a Pacsirta gyermekotthon lakója – aki május óta vesetranszplantált,
Gina, aki akut májelégtelenség után közel egy éve kapott Londonban új májat és hűséges négylábú társa Zara, aki nincs még 1 éves,
Jenny, aki 9 éve tüdőátültetett és most június óta heti 3×4 óra művesekezelés mellett várja a vesetranszplantációt,

Dr. Joe, aki a Transzplantációs Klinika sebésze, a Trappancs Egyesület alelnöke, aki végül nem futott, mert telefonügyeletes volt és futás helyett inkább vesét transzplantált  de a célfotóhoz mégis befutott ,
és Timi, aki a Trappancs Egyesület elnöke és szívből gyűlöl futni, de időről időre ráveszi magát még a rendszeres futásra is.

Szívátültetett ugyan nem futott velünk, de mindannyian jó szívvel vettünk részt a futáson

Az est hőse számunkra – Viviék mellett természetesen – Jenny volt, aki viszont egyáltalán nem értette, hogy mi az Ő futásában a nagy dolog…..
… egy dolog biztos: ez a csapat nagyon szépet álmodott aznap este.

…mert adni jó!!!

Share This