Vidám és gyönyörű napunk volt: a Szervátültetettek Magyar Bajnokságán jártunk, ahol a felnőtt szervátültetett sportolók mellett felbukkanó gyereksereg egyre hangosabb, ennek egy oka van: egyre többen vannak.

Vese- és májátültetett úszóink mellett az egészséges testvérek közül is medencébe ugrottak néhányan. Nagyszerű versenyeket és torokszorító küzdelmeket láttunk, kitartásból, bátorságból ma ismét leckét kaptunk a gyerekektől.

Timike továbbra is a legkisebb ugrifüles, pardon a legfiatalabb versenyzőnk: 8 éves és 7 éve él új májjal:

még egy éves sem volt, amikor átesett az életmentő májátültetésen.
Hihetetlen örömmel úszik, imádja a vizet és rendkívüli örömmel mászik fel a dobogóra…. annak is a legtetejére…

Alexandra hercegnő, az uszoda királynője, aki
– idén lesz 18 éves,17 éve májtranszplantált,
– éremgyűjteménye hatalmas
– hazai és nemzetközi versenyeken is a dobogó tetejére küzdötte fel magát,
– a MOL tehetségtámogató program 2013-as évi győztes pályázója.

Legújabb versenyzőnk: Flóra 12 éves és 4 éve él májtranszplantáltként.
Tavaly kezdett el úszni: élete első versenyére nemcsak szülei, hanem edzője, Molnár Ernő is elkísérte Hódmezővásárhelyről. Rendkívüli tehetsége és szorgalma gyorsan a dobogó tetejére röpítette.

Bence 10 éves, 2 éve veseátültetett. Az úszással most kezd komolyabban foglalkozni, kezdésnek a mai úszóversenyen a szurkolótábor állva tapsolását egyből elnyerte kitartásával, amivel legyőzte az 50 méteres medencét. Feltett szándéka a jövő Gyurta Danija lenni

Márk 14 éves: évekkel ezelőtt kapott új vesét majd 2013-ban új májra is szüksége volt. A máj+vesetranszplantáció alatt egy kisördög is került bele: energiája és jókedve elfogyhatatlan.

Rendszeresen eldönti, hogy márpedig úszóolimpikon lesz, ha törik, ha szakad. Mostanában kezdi belátni, hogy ez edzés nélkül nem lehetséges.
Óriási küzdő, biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan a dobogó tetején láthatjuk.

Ádám 11 éves és 10 éve májátültetett. Tavaly óta úszik: hetente négyszer. („mert pénteken kosáredzés van”)
Hihetetlen szorgalma és rendkívüli tehetsége mellett imádja a vizet, boldogan úszik, néhány fényképen is látszik, ahogy nevetve vesz levegőt a verseny közben. A Szervátültetettek Országos Bajnokságának összesített eredményhirdetésén a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Simon 12 és fél éves, két és fél éve vesetranszplantált. Kiskora óta imádja a vizet, néhány Balaton átúszáson is részt vett, de szakedző csak néhány hónapja foglalkozik vele: a fejlődés már most óriási. Még mindig a mellúszás a biztonságot adó kedvenc, de már rábeszélhető a többi úszásnemre is: bátran és kitartóan versenyez, mindig nyerni akar, pedig…: a legnagyobb meccset már megnyerte…. az úszás „csak” a bónusz.

Ági és Dia:  az egészséges testvérek türelme, szeretete és kitartása nélkülezhetetlen a szervátültetett tesó mellett… A két lány pontosan tudja ezt: egészséges testvérként mindketten féltve óvják szervátültetett öccsüket évek óta.

Dávid aki a Szervátültetett Úszás Magyar Bajnokság összesített eredményének abszolút győztese lett.

Dávid 19 éves és 12 éve vesetranszplantált: 2001 novemberében édesapja egyik veséjével kapott új esélyt, új életet.
Számtalan hazai és nemzetközi versenyen szerepelt, éremgyűjteménye megszámlálhatatlan.  

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Share This