DIÁKOLIMPIA – GYŐZELEMMEL

Február 20-án Debrecen adott otthont a Speciális Úszó Diákolimpiának, melyen hét szervátültetett gyermekkel vettünk részt: három májátültetett, egy veseátültetett, egy tüdőátültetett és egy máj+veseátültetett sportolónk indult el ezen a versenyen.
Óriási köszönettel tartozunk a verseny rendezőinek és szervezőinek: a közel 200 versenyzővel megrendezett Országos Diákolimpia hangulata egészen különleges volt, és bár a 36 futam rendkívül hosszú ideig tart, mégis minden pillanatát élveztük a versenynek.

Van azonban még valaki, akinek nagyon hálásak vagyunk és nem győzzük megköszönni a segítségét: Molnár Ernőnek.
Ernő bácsi „civilben” Hódmezővásárhelyen úszóedző, az egyik versenyzőnk (Flóra) edzője. Minden évben elkíséri a sportolóját a Diákolimpiára és minden évben „örökbe fogadja” a verseny idejére a teljes Trappancs úszócsapatot. Rajtlistát memorizál, instrukciókat ad, biztat, időt mér, dicsér: egy igazi biztos pont számunkra.

Külön öröm volt, hogy az éremosztók között volt a Debreceni Egyetem Transzplantációs Tanszékének vezetője, Dr. Nemes Balázs is, aki a gyerekek közül többet is szervátültetés idejében látott utoljára, így még jobban osztozott az örömünkben és büszkeségünkben.

A versenyzők:

Domonkos Ádám  – 2 aranyérem
Jenes Virág  – 2 aranyérem
Luka Tímea – 2 bronzérem
Molnár Farkas Márk – 1 arany- és 1 ezüstérem
Sípos Tímea – 2 arany- és 2 ezüstérem
Süli Flóra – 2 aranyérem
Vargha Simon – 1 arany- és 1 ezüstérem

A legjobbaknak való kupát és tortát a Trappancs 7 úszója nyerte nyerte meg azzal, hogy szereztek 10 arany-, 4 ezüst- és 2 bronzérmet, és ketten vették át:
a csapat vezetője, Feszt Tímea és a csapat edzője: Molnár Ernő.

A kupa később kézről kézre járt és a világ legboldogabb csapata vagyunk azóta is.

 

Share This