A sikeres szervátültetés után két korlát mindenkinek az életében marad: – az egyik a rendszeres gyógyszerszedés – a másik a rendszeres kontrollra járás. A kontroll vizsgálat napján elkerülhetetlen a várakozás, időnként nagyon hosszan, „soha nem lesz vége” érzéssel. De mi lenne ha ugyanazon a napon járnánk? Mi lenne, ha együtt töltenénk ezeket az órákat? Mi lenne, ha repülne az idő….?

A KEDD A MI NAPUNK! 

Elindult a gyermek- és ifjúsági kontrollnap a budapesti Transzplantációs Klinikán, amelynek keretében a kötelező kontroll vizsgálatok alkalmával eltöltött várakozási időt igyekszünk hasznos életvezetési, pályaorientációs tanácsadással, kreatív játékokkal, valamint terápiás jellegű programokkal – kommunikációs és konfliktuskezelési tréninggel, együttműködési készség fejlődését segítő játékokkal – kitölteni. A programhoz a későbbiekben állandó helyiséget is kapunk, ameddig ez még nem lehetséges, addig a folyosón próbáljuk a gyakorlati megvalósítást – a 2-25 éves szervátültetett és szervre váró gyermekekkel és fiatalokkal. A keddi napok rendszeres segítői a szakemberek mellett a transzplantáción már átesett fiatalok, akik közös játékokkal, beszélgetésekkel készülnek ezekre az alkalmakra.

A program vezetője:
Feszt Tímea szociológus

A program segítség nélkül nem működhet, úgy válik a leghatékonyabbá, ha együtt, közös erővel határozzuk meg a felmerülő és megoldásra váró problémákat.

Minden segítséget, ötletet, tárgyat, ami hozzátehet a programhoz, hálásan fogadunk –   Így tud elérni minket

Share This