Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángja 

 

Egy egészen különleges esemény helyszíne volt a római Ara Pacis Augustae nevű ókori emlékhely, ahol ünnepélyes keretek között emelték a magasba a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángját és az arany olajágat.

 

A láng szerdán érkezett a péri reptérre; onnan pedig Borkai Zsolt polgármester és az EYOF sportági nagykövetei kíséretében érkezett a győri Városháza elé, ahol ünnepélyes keretek között helyezték el az őrlángot. Erről a lángról gyújtják meg a fáklyát, amely május 27-én indult országjáró körútjára

 

Május 27-én, szombaton az országos túra első állomásai között megérkezett az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángja Csorna városába; ahol többek között Németh Georgina májtranszplantált sportolónk futott vele.

 

 

A polgármester a célba érkezéskor az áldást követően elmondta, hogy szívből örül annak, hogy a csornai polgárok részesei lehetnek az Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak. Felhívta a figyelmet arra, hogy büszkék lehetnek a csornai futókra, akik az életükben elért teljesítményükkel érdemelték ki, hogy ezen a napon az olimpiai lánggal futhassanak Csorna város utcáin. Egy kis emlékplakettel kedveskedett minden kiemelt futónak.

 

Vasárnap a láng Herendre érkezett, egy másik májtranszplantált úszónk kezébe: Gyurkó Alexandra futott vele Herenden.

 

 

 

→ források:

 http://gyor2017.hu/hu_HU/romaban-lobbant-fel-az-eyof-lang-szerdan-erkezik-gyorbe 

https://www.facebook.com/csorna.hu/

http://rabakozszive.hu/hirek/csornai/347-aldasban-reszesult-az-ifjusagi-olimpiai-lang-csornan

 

 

→ KÉPEK a galériában

Share This