A 24. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón jártunk, ahol kétszeresen is érintettek voltunk:

Félmaraton váltó – Szívrohamok

 

A Városmajor utcai Szív- és Érgyógyászati Klinika KardioRun csapata ötlete és szervezése alapján a SzívRoham csapataiban együtt futottak ma félmaraton váltót a transzplantálók és transzplantáltak, valamint egy szervre váró futó is.

A májtranszplantáltakat Déri Dávid képviselte, aki 11 éve májátültetett, úszik és atletizál.

A veseátültetettek színeiben  Gelencsér Róbert futott, aki pár napja ünnepelte a veseátültetésének 10. évfordulóját.

A szervre várók nevében Magyarország egyetlen dializált hosszútávfutónője futott, Kisbakonyi Fanni, aki vesetranszplantációs várólistán van és nagyon várja az új veséjét.

A KardioRun csapat vezetője Dr. Hartyánszky István szívsebész volt, aki ráadásul duplázott ma, mert a tervezett futók között szerepelt még egy veseátültetett atléta (Velkey-Guth Ádám), aki sérülése miatt kénytelen volt lemondani a mai versenyt, de Hartyánszky doktor megmentette a váltót és beugrott még egy körre.

MiniMaraton és Maraton váltó – TrappanCsigák a TrappanCsodákért 

 

Az egészségügy területén dolgozó kutatók csapata úgy döntött, hogy beáll egy igazán jó ügy mellé és minimaratont, valamint maratont futnak a sportoló szervátültetett gyerekekért, azokért a Trappancsokért, akik szorgalmuk, tehetségük és eredményeik alapján hamarosan a Szervátültetettek Világbajnokságán mutathatják meg, hogy mit tudnak.

 

Az egészségügyi közgazdászok csapata összeállt: 

 

hárman egy minimaratonra vállalkoztak: Bendes Rita, Magellai Orsolya és Vízkeleti Dóra futottak ma ebben a csapatban;

négyen pedig a maratont vállalták: Almási Tímea, Csanádi Marcell, Nagy Balázs és Zelei Tamás indultak a 42 km-es távon,

a csapatot bátorította és fényképezte Jakab Ivett (aki egészségügyi közgazdász is, májtranszplantált sportoló is, és a Trappancs Egyesület önkéntese is), valamint a Trappancs vezetője, „Trappancs Timi„, aki ezúttal is futócipőt húzott, de a km-eket végül csak gyalogosan koptatta.

 

Minden futó fáradtan és boldogan teljesítette a vállalt távot, a tűző nap és az asztalfalról visszaverődő hőség ellenére is mosolyogva értek célba.

A küldetés teljesítve! 

 

http://www.jougyekert.hu/hu/jo_ugyek_tamogatoinak/kovetek_es_vallalasaik/trappancsigak_a_trappancsodakert.html#.WT1lE-vyiUl

Köszönjük Kedves TrappanCsigák a TrappanCsodát! 🙂

 

 

→ További képek

 

… mert a szervátültetés életet ment! Például a miénket. 

 

 

 

 

 

 

 

Share This