5 veseátültetett és 2 veseátültetésre váró atlétánk versenyzett ma a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezésében megtartott Szervátültetettek Országos Atlétika Bajnokságán, amelyet Szabó Gábor szövetségi edző vezényelt le.

Réka (13) fejlődése rendkívül látványos,  Vivi (17) is folyamatosan gyorsul,  Zita stabilan, jól hozza a megszokott eredményeket, Donát célja továbbra is saját maga legyőzése és az egyéni csúcsok,  és az új atléta-csillagunk Alexandra (17), aki még nem egészen egy évvel ezelőtt kapott új vesét, egészen kiskorától kezdve folyamatosan sportol. Most jött, látott és győzött, élete első ilyen versenyén megmutatta, hogy a továbbiakban nyugodtan számolhatunk vele is, magabiztosan nyerte a 100 és 200 méteres női mezőnyt, az időeredményei alapján a következő évek nemzetközi versenyein joggal várhatjuk dobogóra.

Fanni és Gergő – a két veseátültetésre váró, dializált futó – az 1500 méteres számban bizonyítottak újra (és újra), Fanni ismét a szombati művesekezelése előtt „ugrott be” versenyezni, ilyenkor még nehezebb dolga van és mi nagyon büszkék vagyunk rájuk (is) újra és újra.

 

A lelkes futók csapatát erősítették segítőink, akik nélkül nem verseny a verseny, időt mértek, szurkoltak, versenyeredményeket írtak, az edző – Szabó Gábor – minden kérését teljesítették és nem utolsósorban… együtt fagytak meg velünk. : )

Az atlétikaversenyek végén „visszatérő vendég” a 24 órás vérnyomásmérő, ami nem azért kerül rendszeresen elő, mert valami baj van, hanem mert a veseátültetés után a gyerekeknek az orvosi éves kontroll vizsgálat (SE I.sz. Gyermekgyógyászati Klinika) viidéki versenyzőinknek próbálunk logisztikai segítséget is nyújtani (hogy ne kelljen a vérnyomásmérő felhelyezése miatt Budapestre jönniük), így már többedszer fordul elő, hogy az atlétikaverseny végén Maléth Anikó – a Transzplantációs Klinika koordinátora – segítségével kerül fel a vérnyomásmérő a „szerencsés” versenyző karára, aki ezúttal Réka volt, aki ekkor még jókedvű volt : )  (a 24 órás vérnyomásmérő csak éjszaka válik „gonosszá”).

 

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK!

→ Képek

 

…mert a szervátültetés életet ment! Például a miénket.

Share This