Krisztián az egyetlen olyan szervátültetett Magyarországon, akinek kombinált máj+tüdőtranszplantáció mentette meg az életét. Cisztás fibrózissal született, ami végigkísérte a gyermekkorát, a sikeres szervátültetés végül a 23. születésnapja előtt néhány nappal történt meg Bécsben, 2015. november 27-én.

Mi történt a máj- és tüdőátültetés óta? 

Rendkívül aktív életet él, tanul, kerékpározik, fut, bowlingozik és a Trappancs Egyesület egyik húzóembere lett (és „imádja”, ha fényképezzük).

 

2016 őszén elkísérte tüdőtranszplantált társát, Lendvai Annát a Kékes tetejére,

majd idén május végén körbekerékpározta a Balatont,

aztán júniusban tagja volt annak a nemzetközi expedíciónak, amelyen a Team Lungary csapata is felmászott a Kilimandzsáró tetejéremelyről a napokban megjelenő SZERVUSZ újságban mesél bővebben

Meglepetés-születésnap Trappancs módra 

A második születésnapot nagy titokban szervezte a Trappancs csapata, bár ezúttal az ünnepelt nem teljesen gyanútlanul érkezett az állítólagos „könyvbemutató” helyszínére, de végül sikerült meglepni azzal, hogy a Trappancs barátokon kívül eljöttek a bowlingos barátok, eljött a Kilimandzsárós-társ – Péter, akinek szintén tüdő-születésnapja volt:  14 éve volt a tüdőtranszplantációja!,  és később betoppant még Krisztián egyik testvére is.

Krisztián és Péter: a két tüdőtranszplantáció utáni szülinapos.

Az elmaradhatatlan kívánságkémcsövek kibontogatása eltartott egy darabig, reméljük, hogy minden kémcsőben szereplő kívánság teljesül!

A szülinap nem igazi torta nélkül: a tortát ezúttal a sorstárs Luca sütötte, aki nemrégiben ünnepelte a májtranszplantáció utáni második szülinapját, azóta elvégzett egy cukrász iskolát, és bár már előtte is elkápráztatott minket néhányszor a saját sütijeivel, a szülinapi tortát látva nem hittünk a szemünknek. Az ünnepelt egyből közölte, hogy ez lesz az a torta, amihez egészen biztosan nem nyúl senki, a kést máris elrakhatjuk. 🙂   Végül persze szegény torta mégis beteljesítette a sorsát, a szülinapos boldog volt és mi azt kívánjuk, hogy nagyon sok születésnapot ünnepelhessünk még együtt!

Luca-torta és a szülinapos

 

A tortán a gyertya a köszönet és hála gyertyája volt…

…mert a szervátültetés életet ment! Például a miénket.

→ További képek

Share This