„A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége február 10-én, ismét a már jól bevált helyszínen, Debrecenben, a Városi Sportuszodában tartotta meg Úszó Diákolimpiai és Tehetségkutató Versenyét.  A sportesemény szakmai megvalósítója a Debrecen Búvársportjáért Alapítvány volt. A 25 méteres medencében 7 korcsoportban, 16 kategóriában, 50 futamban versenyeztek a gyerekek, fiatalok, akik között voltak mozgás-, látás-,  vagy hallássérültek, tanulásban vagy értelmileg akadályozottak, down szindrómások, szervátültetettek és autisták egyaránt. A Magyar Szervátültetettek Sportszövetségével együttműködésben épült be a versenynapba a transzplantáltak Országos Úszóbajnoksága. A futamok közötti szünetben interaktív vetélkedőben vehettek részt az éppen pihenő diáksportolók, és lettek számtalan különdíj tulajdonosai.”  FODISZ

Egy vesetranszplantált és hat májtranszplantált úszó ugrott vízbe Debrecenben: öten az Országos Speciális Úszó Diákolimpián versenyeztek, ketten a Szervátültetettek Kvalifikációs Úszóversenyén, a két verseny összevonva került megrendezésre, összesen 213 sportoló versenyzett ezen a napon. A Trappancs Diákolimpiai mérlege 10 aranyérem, 2 ezüstérem és 1 bronzérem lett, valamint idén – a két évvel ezelőttihez hasonló módon – ismét a Trappancs Egyesületé lett a legjobb csapatnak járó kupa.

A Diákolimpián részt vevő úszóink mindegyike éremmel zárta a versenyt 50 méter mellúszásban és 50 méter szabadon választott úszásban. 

Domonkos Ádám (14),  Korcsik Levente (20), Nagy Lili (12), Sípos Tímea (12) és Vitányi László (17).

A legkisebb versenyzőnk – Sípos Timi – az összevontan (korcsoportok nélkül) megrendezésre került 100 méteres gyorsúszásban is felúszott a dobogóig, bronzérmet szerzett.

Ugyanitt, ugyanebben az időben zajlott a Magyar Szervátültetettek Szövetségének kvalifikációs úszóversenye is, ahol szintén volt Trappancs versenyző: Déri Dávid és Kőműves Luca ugrott vízbe.

 

Köszönjük a szervezőknek, hogy ismét ott lehettünk ezen a nagyszerű hangulatú versenyen!

→ További képek

Share This