Bonis Bona –  A nemzet tehetségeiért

díjat kapott Feszt Tímea, a sportoló szervátültetett gyermekekkel és fiatalokkal végzett munkájáért

A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj 2013 tavasza óta ad lehetőséget a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli szakemberek elismerésére. A díj elnevezése a Bonis bona discere, vagyis „Jótól jót tanulni” latin közmondásból származik.

2019. június 6-án adták át az idei év „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjakat a Hagyományok Házában. Az elismerő címet olyan, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógusok, oktatók, civil szervezetek tehetségsegítői és a tehetséggondozás területén működő szervezetek vehették át, akik tevékenységükkel nagymértékben hozzájárultak a felnövekvő generációk tehetségének kibontakozásához, a Nemzeti Tehetség Program megvalósításához.

A Kiváló Tehetségsegítő Díjat idén tíz szakember vehette át, közöttük Feszt Tímea („Trappancs Timi”),  aki a Trappancs Egyesület elnökeként, valamint a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnökségi tagjaként és koordinátoraként sok éve segíti – többek között –  a sportoló szervátültetett gyerekeket és fiatalokat. 

Share This