A Trappancs Egyesület sportolói ismét kiemelkedő eredményeket értek el a BOK csarnokban a Magyar Atlétikai Szövetség és a Magyar Paralimpiai Bizottság által rendezett Fogyatékos Sportolók U18 és felnőtt atlétikai versenyén, a 2022. március 17-én rendezett Paraatlétika Országos Bajnokságon. A   versenyzők között a Magyar Szervátültetett Szövetsége vesetranszplantált, dializált és csontvelőtranszplantált sportolói is indultak: 60 méteres, 200 méteres, 400 méteres és 800 méteres síkfutásban, távolugrásban és súlylökésben versenyeztek.

A szervátültetett és dializált versenyző igazi éremesőt zúdítottak a bajnokságra. A dializált sportolók versenyében a Trappancs Egyesület sportolója, Velkey Ádám diadalmaskodott a 60 méteres futásban, míg Monostori Csaba 4 dobogós helyezést szerzett a különböző futószámokban, sőt a 4×200 méteres férfi futóváltó tagjaként is éremmel ünnepelhetett.

Velkey Ádám

A legeredményesebb férfi versenyző Molnár Ferenc lett, aki 5 dobogós helyezést szerzett, 400 méteren pedig aranyérmet is nyert.

A nőknél a 2014 óta veseátültetett Gyömörei Vivien – Trappancs Egyesület – kiemelkedő teljesítményt nyújtott, 3 aranyérmet és egy bronzérmet szerzett a futószámokban és távolugrásban. Zilaj Csaba, a csontvelőtranszplantált sportoló is 3 dobogós helyezést szerzett a futószámokban.

Gyömörei Vivien

A 4×200 méteres férfi futóváltó csapata, Molnár Ferenc, Monostori Csaba, Zilaj Csaba és Velkey Ádám összeállításban bronzérmet szerzett.

A dobóatléták versenyében Mihálovits Tamás súlylökésben aranyérmet szerzett, míg a sportághoz tőle kedvet kapó Nagy Réka (Trappancs Egyesület) is győzedelmeskedett a korosztályában.

A jövő atlétái – Nagy Réka és Gyömörei Vivien – Mihálovits Tamással

A Trappancs hosszútávfutója, Mezei Gergő 800 méteren is aranyérmet nyert.

A nap különleges pillanataihoz tartozott Ekler Luca paraolimpikon új világcsúcsot érő távolugrása, melyet a Trappancs csapata is végig izgult, valamint az MSZSZ fotósa dokumentált is.

Ekler Luca Fotó: Szekeres Máté/MSZSZ

A versenyzők mellett a Magyar Szervátültetettek Szövetségét koordináló háttér-csapatot is köszönettel illeti: Csoma Ferenc szövetségi atlétikaedzőt, Vajtó-Tilhof Ingrid MSZSZ alelnököt, Feszt Tímea versenykoordinátort és Szekeres Mátét, a csapat fotósát.

Gratulálunk a versenyzőknek és köszönjük a szervezőknek a színvonalas rendezvényt.

Share This