A tavasz beköszöntével a futószezon is hivatalosan elindult, és a Trappancs Egyesület sem tétlenkedett: elkezdtük szervezni a 37. Telekom Vivicitta futóversenyét a szervátültetettek között, melyen végül 130 kilométert teljesítve mutatták be a szervátültetett emberek, hogy mennyire kitartóak és mennyire sportosak.

Már a verseny előtt is érezhető volt az izgalom és lelkesedés: a futók sorra érdeklődtek, hogy biztosan ott leszünk-e a Vivicittán. A válasz egyértelmű igen volt, de a távválasztás már a futókra volt bízva. Szerencsére a lelkesedés nem maradt üres ígéret: a szombati és vasárnapi napokon is szép számmal vettek részt a szervátültetett sportolók a különböző távokon.

A szombati napot a „jószívűek” mozgása töltötte ki. Tóthné Pataki Csilla és Szalai Szilvia, mindketten szívátültetettek, a 2400 méteres gyaloglást választották. Szilvia kisfia is csatlakozott a csapathoz: a 900 méteres táv győztese nem elégedett meg ennyivel, beállt édesanyja mellé kísérőnek a 2400 méteres gyalogláson is, de a futás iránti szenvedélye nem hagyta nyugodni: nemtudta lesétálni, így lefutotta és megnyerte a 2400 méteres versenyt.

Vasárnap reggel 9 órakor rajtolt a félmaraton, melyen három bátor futó képviselte a szervátültetett és dializált sportolókat.

Kasza Gábor, művesekezelt, veseátültetésre váró sportoló 1 óra 46 perc alatt teljesítette a 21 kilométert, lenyűgöző eredményt elérve.

Molnár Ferenc, 2017 óta veseátültetett, a hosszútávfutás szerelmese 2 óra 8 perc 57 másodperc alatt ért célba.

Monostori Csaba, dialzált futó, aki négy éve vár veseátültetésre, 2 óra 14 perc 49 másodperc alatt teljesítette a távot, vidáman integetve a célkapuból.

A Vivicitta zárófutama a 7 km-es táv volt,

ahol veseátültetett, májtranszplantált és csontvelő-transzplantált sportolók futottak együtt orvosaikkal, valamint az MSZSZ orvosigazgatójával és a budapesti élődonoros transzplantációs koordinátorral.

Gelencsér Kata, Gelencsér Róbert, Grózli Csaba dr., Hartyánszky István dr., Maléth Anikó, Patonai Attila dr., Radó Péter, Tóth Irma és Zilaj Csaba mindannyian hozzájárultak a csapat fantasztikus eredményéhez.

Az elszánt futók mellett 14 önkéntes is segítette a program lebonyolítását. A Magyar Szervátültetettek Szövetségének sátra – a Budapest Sportiroda jóvoltából – mindkét nap folyamatosan üzemelt, és a helyszíni beszámolókat is igyekeztünk adni.

Köszönjük a versenyzőknek, az önkénteseknek, a Budapest Sportirodának, Lakatos Istvánnak és Korfanti Csabának a támogatásért.

Gratulálunk a résztvevő futóknak a Vivicittán elért fantasztikus eredményekhez!

Share This