A 4en a Kéken csapata, azaz Milutinovity Adrián, Kovács Tibor, Lengyel Róbert és Vizi András azt a célt tűzték ki 2021-ben, hogy egy éven belül körbefutják a kéktúra útvonalát. 2021 májusában teljesítették az első szakaszt, februárban a másodikat. Az utolsó mintegy 900 kilométernek pedig április 23-án vágtak neki, mely Szarvastól Írottkőig tart. Ahogyan az előző etapokban, most is több napon keresztül futottak non-stop, egymást váltva nagyjából 6 óránként és napi 45 km-t megtéve.

A lehetetlennek tűnő lehetségessé vált

2022. április 27-én a 4en a Kéken csapat – Milutinovity Adrián, Kovács Tibor, Lengyel Róbert és Dr. Vizi András – diadalmasan befutott Írottkőre, 365 nap alatt teljesítve a Kéktúra 2600 km-es útvonalát. A bravúros teljesítmény mögött nem csupán a sport iránti szenvedély, de egy nemes ügy iránti elkötelezettség is állt: a csapat minden szakaszon más szervezetnek gyűjtött adományokat, a Szarvas-Írottkő vonalon a Trappancs Egyesület és a szervátültetett gyermekek sportolásának támogatása volt a cél.

Kik a 4en a Kéken?

Dr. Vizi András gyermeksebész Szegedről, Kovács Tibor Orosházáról, Lengyel Róbert Érdről és Milutinovity Adrián ugyancsak Szegedről. A csapat mindig is megvolt, nagyon sokat futottak korábban együtt, baráti viszony köti össze őket, így nem 4 idegen vágott bele a ebbe a hihetetlen nagy projektbe, hanem 4 egymást jól ismerő futó. Sok terepversenyen is indultak már együtt korábban, ami által megtanulták egymás erősségeit és gyengéit.

Egy év, négy évszak, egy elszánt csapat

A kaland 2021 májusában indult, amikor a csapat elrajtolt a Kéken. Az első szakaszt a tavaszi napsugarak fényében teljesítették, a második etap során a nyári melegben tesztelték erejüket, ősszel a színes falevelek ösvényén haladtak, míg a tél beköszöntével a havas táj kihívásaival birkóztak meg. A zord időjárás, a fáradtság és a sérülések sem tudták megtörni a csapat elszántságát. A 4 futó 6 óránként váltotta egymást, napi 45 km-t megtéve, egymást motiválva és támogatva a cél felé vezető úton.

A Kéken a reményért

A 4en a Kéken csapata a Szarvas-Írottkő szakaszon nem csupán a saját határait feszegette, de egy fontos üzenetet is közvetített: a szervátültetés után is teljes értékű életet lehet élni. A csapat a szervátültetett gyermekek sportolását támogatta, felhívva a figyelmet a szervdonáció fontosságára. A futók útját „nagykövetek” is támogatták, Gyurkó Alexandra úszó a szervátültetett gyermekek atlétikaversenyén, Dr. Rokszin Richárd vesetranszplantáló orvos pedig együtt futott a csapattal egy szakaszon – további lökést adtak a nemes ügynek.

A csapat útvonalát szervátültetett gyermekek és családjaik is meglátogatták, májtranszplantált úszónk, Sipos Timi a a kora reggeli órákban a Pécs környéki szakaszon az erdőben várt a találkozásra, vesetranszplantált teniszezőnk, Tóth Péter Szabolcs és édesanyja pedig egy budapesti kontroll után a keszthely környékén lévő szakaszt választották a találkozáshoz.

Egy inspiráló példa:

A 4en a Kéken csapat célba érése nem csupán egyéni bravúr, de egy inspiráló példa is mindannyiunk számára. A futók kitartása, elszántsága és összefogása bizonyítja, hogy a legnehezebb kihívásokat is le lehet győzni, ha hiszünk magunkban és támaszkodunk másokra. A csapat útja reményt ad a szervátültetett gyermekeknek és családjaiknak, és arra ösztönöz bennünket, hogy tegyünk másokért, támogassuk a nemes ügyeket.

Share This