Az a megtiszteltetés ér minket most már évek óta, hogy minden félévben újra és újra felkérnek minket az ELTE-AJK Társadalmi Felelősségvállalás programján belül a Trappancs kurzus megtartására. A kurzuson a szervátültetés alapjaival ismertetjük meg a jogászhallgatókat. 

A járványidőszak előtt a szervátültetett fiatalok bevonásával tanítottuk a hallgatókat a szervátültetés alapjaira, történetére és mutattuk meg nekik a szervátültetés utáni életet. 

A tavaly év új kihívás elé állított minket, ezt a tevékenységet is át kellett tennünk az online térbe. Ezt olyannyira sikerült megoldanunk, hogy a hallgatók igénye alapján az idei tanévre is felkérést kaptunk. A személyes találkozások helyett zoom-beszélgetések történtek. Az online órákat a szervátültetett ifjúság bevonásával tartottuk. Ők mesélték el a saját történetüket és a hallgatóknak lehetőségük volt kérdéseket is feltenni.  

A jelenlegi félévből még néhány hét maradt, reméljük, hogy sikeres félévet zárunk most is. Azt is reméljük, hogy a hallgatók soha nem fogják elfelejteni, hogy

a szervátültetés életet ment. 

Trappancs kurzus a szervátültetésről jogászhallgatóknak

Dr. Varga Virág & Feszt Tímea 

Share This